Det finns inget som försvarar

Ja gubben min är vårdlös i trafiken ibland han oxå. Jag blir fullständigt vansinnig på han då han sitter med sin jävla mobil och kör samtidigt. Inget kan vara så viktigt så man måste prata samtidigt som en bil rullar. Sedan så har VK idag uppmärksammat en undersökning som vägverket gjort. Bilister som sitter och läser sms under körning eller ännu värre skriver sms under körning.

Vette tusan vad som kan vara så jäkla viktigt så att dessa människor måste sitta även och läsa och sedan svara på smsen innan de har tid att stanna av bilen?

Det finns inget som försvarar dessa bilförares beteende de både riskerar andras och deras egna liv. De borde helt klart bli av med körkortet enligt mig.

Så här går det att läsa på VK:

"Var tredje bilförare läser eller skickar ibland sms under färd.

-Detta är det farligaste av allt du kan göra i bilen. Du måste vara ordentligt berusad för att vara lika riskfylld som när du sms:ar, säger Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket.

Värst på att utgöra denna trafikfara är de mellan 15 och 34 år, 46 procent av dem knappar då och då på mobilen bakom ratten. De flesta är män.

Men 64 procent av förarna använder aldrig sms-funktionen, när de kör.

Siffrorna kommer från Sifos webbpanel, som i samarbete med Tele 2 frågat och fått svar av 3 331 personer.

-Tittar du bort från vägen i mer än 1,5 sekunder så ökar risken för en olycka ordentligt. Men att sms:a, bara inte det, suckar Tingvall."

"Ett annat bevis för att i stort sett varje människa inser att man inte ska ägna sig åt mobiltelefonen när man kör är att 85 procent tycker att det känns otryggt att åka med någon som sms:ar eller läser sms."

Jag är helt klart en av de sistnämnda. Hatar när folk överhuvudtaget pratar i telefonen och kör samtidigt så om ngn sitter och skickar sms under färd så skulle jag då absolut inte vilja sitta i bilen.

Hoppas verkligen gubben min får sig en tanke ställare samt andra läsare som använder telefonen i bilen när de ser detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar