100% vegeterianer

Från grön leguan

Denna trädlevande ödla kan nå en max längd på ca: 2 meter, och väger då över 7 – 8 kg. Trots sin storlek så är dessa otroligt lätta att få tama och många brukar ge dom möjlighet att springa runt i hemmet stundvis.

Tänk dock på att en grön leguan (iguana iguana) har otroligt vassa klor, hård svans och ett bett som kan användas i självförsvar. Så för mindre barn kan det vara bra att vänta med handskandets och kelandets med denna typ av ödla tills de förstår riskerna med det. Man själv har fått ett antal rivsår pga leguanens klor även om den då inte har försökt använda dom mot en.

Tidigare har man trott att de behöver animalisk föda, men numera vet man att de är 100% vegeterianer. 80 – 90 % av sjukdomarna på leguaner är foderrelaterade och de flesta dör innan de blir 7 år gamla. De kan dock med rätt ägare bli upp till 20 år gamla.

Detta är en mycket vacker och trevlig ödla att ha som husdjur om man bara har plats för den. Som vuxen behöver de terarrier i storleken av ca 2 till 3 kvm och en höjd på ca 1,8 meter.

Från grön leguan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar