helt klart fel

Min pojk Tyr har helt klart fel på ngn ryggmuskel. Dax att ta kontakt med läkarna snart antar jag.

Vad som är fel?

Jo upprepade gånger per dag så ser det ut som om ryggmuskeln krampar och drar ihop sig. Pojken vrider ryggen plötsligt och snabbt i en stor båge bakåt så att huvudet nästan når fötterna. Detta beteende sker så snabbt att pojken inte hinner reagera och skydda sig. Står han och har en vass och hård kant bakom sig så far han hårt in i den. Det ser även ut att göra ont för han kan ligga och gallskrika i den positionen i ett ex antal timmar.

Vissa barn utvecklas mer eller mindre obemärkta, medan andra förpestar och ställer till det för hela familjen och omgivningen. Vilken typ Tyr är just nu? Ja gissa det ni om ni kan?

Lite mer Fakta om två lite större trots åldrar än den Tyr är i nu som 15 månader. För er som inte ännu har listat ut det så har Tyr igentligen inget problem med ryggmuskeln utan är enbart en riktigt trotsig liten pojke som slänger sig bakåt och vrider sig till en ostkrok och gallskriker i vredesutbrott flera gånger per dag.

2 års krisen: denna trotsperiod handlar om tillit och misstro.

Barnet vill testa sina egna och föräldrarnas gränser. Barnet vill mycket men är ändå osäker. Den här är perioden då ”jag kan själv” kommer. Trotsen handlar mycket om barnets egen konflikt med sig självt. De vet vad de vill men ändå inte. Detta kan orsaka konflikter med omgivningen och en frustration hos barnet, ja och inte på tal om att en frustration kan skapas hos föräldern.

6 års krisen:
denna trotsperiod handlar om självförtroende och skuld.

Barnet är mer medveten om omgivningens förväntningar på henne/honom. Det är mycket nytt som händer i denna ålder, bla lämnar man dagis för att bli ”stor” på riktigt. Omgivningens förväntningar och osäkerheten på egna kapaciteten kan göra att 6 åringen regriderar i utvecklingen och blir liten igen, allt för att slippa allt det nya ansvaret som skolåldern medför.


Föräldern kan hjälpa sitt barn att bygga upp självförtroendet igen genom att berömma och finnas tillgänglig för att besvara barnets frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar