barn och veckopeng

Hur gör ni det med barn och veckopeng? Som jag har förstått det så får mina barn göra rätt mycket för pengarna och får rätt lite pengar för deras ålder om dom jämför med sina klasskompisar. Tycker nog i så fall att de flesta barnen är rätt bortskämda om det stämmer det mina barn säger ^^

Alexander som är 12 år måste själv komma ihåg att rummet ska städas före lördagar kl. 18.00. Sedan ska han även bära ner smutstvätten in i tvättstugan, duscha utan tjat före kl. 18.00 dagen innan han ska till sin far. Sedan får han ett ytterligare litet ansvar över att hjälpa Alicia med att åka till skola ibland osv. För det får pojken 150 kr varannan vecka. För dom pengarna ska han även då köpa presenter till kompisar och deras kalas, godis och extra utgifter för nöjjen.

Alicia som är 7 år ska med tillåtelse av att vi tjatar ha städat sitt rum före kl. 18.00 på lördagar, ha duschat på söndagar före kl.18.00 även där med tillåtelse av att vi tjatar på henne. Bära ner sin smutstvätt ner till tvättstugan. För det får hon 30 kr varannan vecka och då ska hon enbart köpa godis eller annat extra som tex tidningar för dom pengarna varannan vecka då hon är här.

De två minsta barnen på 2 och 1 år får ju självklart inga egna pengar ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar