Nässelutslag (urticaria)

Ja så var äntligen alla effekter från mitt nässelutslag över. Från att ha haft ett rätt stort nässelutslag under armhålan pga att det råkat komma en shampo fläck just där så utvecklades det utslaget till ett stort torrt område där man kunde dra bort stora hudflisor. Nasty, jo jag vet.

Saken är den att Alicia fick exakt så på våren och sommaren i sitt ansikte då hon var yngre. Knallrött och svullet ansikte som det sedan gick att dra bort stora hudflisor ifrån. Ja nästan hela ansiktet såg ut att lossna på henne då.

Nu är i alla fall även det torra och mindre trevliga läkta under min armhåla :) Känns riktigt bra att det är borta.

Lite bra kunskaper om just nässelutslag kommer här:

Nässelutslag (urticaria) är när kroppen reagerar med utslag mot något främmande. Det kan till exempel vara mot olika födoämnen, läkemedel, kyla, värme eller tryck. Nässelutslag kan både vara kliande eller på andra vis vara besvärande, men de är oftast helt ofarliga och försvinner av sig själva.

Nässelutslag är upphöjda röda, i mitten ljusare utslag som påminner om brännässleutslag. Storleken varierar från några millimeter till sammanhängande områden över flera decimeter. De kliar ofta väldigt mycket 

Man kan lindra utslagen och klådan genom att ta allergitabletter. Det finns receptfria att köpa på apoteket. Du kan även stryka på kylbalsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar