Stor vårtbitare, Dectius verrucivorus.

Idag så fick vi paket från posten. En stor kartong med syrsor som ska få bli foder åt våra älskade djur. Man skulle kunna tro att det bara är att gå ut att plocka dom på gården eftersom många tror att det är syrsorna som spelar så vackert ute i den svenska naturen.

Dock kan jag berätta att den ena av de två svenska arterna av syrsor, hussyrsan, håller till inomhus och på soptippar. Den andra arten, mullvadssyrsan, finns bara i södra Sverige. Så här där jag bor lär man knappast kunna fånga syrsor :)

Däremot gräshoppor och vårtbitare har vi gått om på våran gård. För att snabbt se skillnad på en gräshoppa och en vårtbitare kan man titta på deras spröt. En gräshoppa har väldigt korta medans en vårtbitare riktigt långa.

Denna typ av vårtbitare har vi fångat in idag från gården. Passar utmärkt som föda till lite större reptiler såsom agamer, skinkar osv.

Rätt söta är dom faktiskt

Jag tycker att det är rätt svårt att artbestämma dessa men gissar på att det är en Stor vårtbitare, Dectius verrucivorus.

Vill du artbestämma en syrsa, gräshoppa eller vårtbitare från den svenska faunan så är denna sida super bra: bildgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar