förskolebarn får fler infektioner

Nu efter semesterperioden och då barnen ska börja samlas i stora "högar" på dagis och fritids igen så ökar även smittorisken och att våra barn insjuknar.

Omkring 90 procent av luftvägsinfektionerna orsakas av virus. Flera studier visar att det inte är ovanligt med 10–12 luftvägsinfektioner per år för ett barn. Luftvägsvirus kan slå hårt, inte minst mot barn. Vab-dagarna ökar och antibiotikaanvändningen späs på. Men det finns enkla åtgärder som ger god effekt.

En svensk studie från 2001 har visat att förskolebarn har fler infektioner och behöver antibiotikabehandling nästan tre gånger oftare än jämnåriga barn som är kvar i hemmet. Att förskolebarn får fler infektioner beror bland annat på att de träffar fler andra barn som har olika infektioner.

Även nya studier har visat att handtvätt med tvål och vatten i kombination med handsprit på förskolor reducerade infektionerna bland små barn med 12 procent.
 
Nu förespråkar inte jag att man ska använda handsprit på små barnshänder. Lite skit och ngn förkylning nu och då tror jag bara stärker våra barns immunförsvar. Dock en tankeställare att tvätta händerna med vanlig tvål och vatten är ngt vi bör lära våra barn och göra lite oftare och kanske tänka på själva oxå, för visst finns det många vuxna oxå som skiter i att tvätta sina händer.
 
Sanna data frán Smittskyddsinstitutet:


Om du simmar en timma i en allmän simhall, har du fátt i dig 1/2 liter urin.
Från bannersoskit


Under en genomsnittlig dag, har dina händer varit i kontakt med minst 15 penisar (genom att ta i dörrhandtag, dörrar etc.)
Från bannersoskit

Ett genomsnittligt intag av snabbmat inneháller minst 12 hár.
Från bannersoskit

Under ett ár har du svalt ned minst 14 insekter medan du sov!!!
Från bannersoskit

Varje ár har du tagit i hand med minst 6 män som nyss onanerat UTAN att tvätta händerna efterát.
Från bannersoskit

Under en normal bröllopsbankett, har du 1 chans pá 100 att fá munherpes av de andra inbjudna vid kindpussar.
Från bannersoskit

Du inandas dagligen 1 liter av andras anala gaser.

1 kommentar: