adrenalinkick så här härligt på en fredag

Äntligen fredag och en fredag med adrenalinkick direkt på morgonen blev det, kan jag lova.

När vi tidigt imorse åkte vägen 363:an mot jobb och dagis så krockade bilen som låg just framför oss med en buss. Vi blev tvungna att pallnita och vejja så att inte även vi krockade.

Blev en rätt kraftig krock (enligt mina kriterier) för bilen framför oss och jag och gubben hoppade ut för att titta till chaffören till bilen hur den mådde. Enligt henne själv så mådde hon bra men var lite chokad. Efter att vi sett och uppmärksammat att situationen är under kontroll och räddningstjänst på väg så körde vi vidare.

Kom dock på senare i bilen att vi glömde fråga busschafören hur det var med han. Det är ju faktiskt rätt ofta som även dom med större fordon som kan hamna lite i chock. Men, men det fanns ju fler personer på plats som kanske tänkte på att fråga hur det var med han. Vi var mer konsentrerade på hon i den lilla bilen kanske eftersom det kunde lika gärna ha varit vi som körde in i bussen. För bara ett tag före som hon krockade så körde hon om oss.

Hur som helst en ordentlig adrenalinkick så här härligt på en fredag.

Vid fara utsöndrar bla. människokroppen två stresshormoner: adrenalin och kortisol (kortison). Bedömmer nervsystemet att angrepp är den bästa strategin kommer utsöndringen av adrenalin att dominera. Vid flykt är det däremot kortisolet som styr våra reaktioner.

Adrenalin utsöndras från binjuremärgen på orden från det autonoma nervsystemet. Vi saknar direkt viljekontroll över det autonoma nervsystemet. Väl utsöndras sprider sig adrenalinet snabbt i kroppen genom blodet och påverkar hela kroppen.

2 kommentarer:

  1. Men fy va otäckt! Tur det inte var ni som var inblandade i krocken iaf..rysbart ändå :/

    SvaraRadera
  2. Kan det tolkas som att denna förare i bilen, är den som vållade olyckan pga omkörningen just innan?

    SvaraRadera