Nu är det livsviktigt

Nu är det livsviktigt igen att gå med blicken fäst uppåt under promenaden. Bli vädret och all snö som har kommit har orsakat enorma mängder tung snö på hustaken.

När jag gick från bussen till arbetsplatsen idag så såg jag ett tak som var ngt så fruktansvärt täckt av blöt tung snö. Det var säkert minst en halv meter djupt och hängde ut efter kanten. Nu var det ett extremt tak och resterande tak efter vägen var inte alls lika akuta med snömängd men likt för det så kan även de taken släppa ner stora mängder med snö på trottoaren.

Detta är speciellt viktigt för alla oss som går med små barn antingen i barnvagn eller inte. Så glöm absolut inte bort att titta uppåt nu denna bli period då du går efter hustaken.


lånad bild HÄR1 januari 2011:
På danska Ströget slås en tysk man medvetslös av fallande is. Mannen drabbas av en skallskada och hjärnskakning.


11 mars 2010:
På Drottninggatan i centrala Stockholm rasar snö och is från ett tak. En förbipasserande kvinna med ett barn i barnvagn träffas.
Kvinnan och barnet förs till sjukhus, kvinnan med skador i ansiktet och barnet för undersökning. Enligt polis på plats verkar barnet oskadat, men barnvagnen uppges ha blivit totalförstörd.


4 mars 2010:
Stora mängder snö rasar över en kvinna i 55-årsåldern i Blackeberg, i västra Stockholm. Snön föll från ett sjuvåningshus och kvinnan får allvarliga skador.
Ytterligare en kvinna förs samma dag till sjukhus sedan hon träffats i huvudet av en fallande istapp på Södermalm i centrala Stockholm. Kvinnan fick inte livshotande skador.


23 februari 2010
En kvinna får ett isblock i huvudet och förs till Sahlgrenska sjukhuset. Dagen innan sker en liknande olycka vid centralstationen i Göteborg.

Glöm inte heller bort att det är fastighetsägarna som ansvarar för att avlägsna snön och inte kommunen. Jag tror inte att det skadar om man tar reda på fastighetsägarnas telefon nr och påpekar farorna som man upptäcker på hustaken efter sin promenad strecka.

2 kommentarer:

  1. det är sjukt ju.. :o
    fin blogg föresten! :)

    kolla in min blogg? www.nattstad.se/sofiecesarino . skulle bli skitglad :) kram!

    SvaraRadera
  2. Utrolig fint !! kommenter gjerne tilbake ;)<3

    SvaraRadera