Är oralsexet det nya snuset?

När jag var ung och gick på högstadiet så körde skolorna en kampanj om att snusning ökar risken för muncancer fruktansvärt mycket. Snusning var jätte farligt med tanke just på muncancern. Senare under årens gång så visar det sig att det faktiskt inte går att bevisa att snusning överhuvudtaget ökar risken för cancer.

Idag så släpper USA nya rön om orsaken till varför yngre har ett ökat antal fall av muncancer idag.

Är det då snuset som är orsaken enligt dom?

Nej det är helt enkelt de ungas nya sexuella beteende som får muncancern att öka. "Någon annan förklaring än en ökande epidemi av sexuellt överförda HPV-infektioner i munnen går inte att se menar de" Så enligt de forskarna så ser det ut som idag att det helt enkelt beror på Oralsex, tidig sexdebut och många sexuella kontakter som ökar risken för att drabbas av olika slags muncancer.


Den som haft mer än sex olika partner ökar exempelvis cancerrisken hela åtta gånger, enligt de forskare som presenterade sina resultat på den amerikanska vetenskapskonferensen AAAS i Washington.

Värst anses okunskapen om oralsex vara.

Så nu kommer då följd frågan: Är oralsexet det nya snuset?

 dv.s det man skyller på att man inte ska ha pg. a riskerna att utveckla muncancer. Kanske dagens propoganda för att få det som skulle avskräcka min generation från att hålla oss borta från snuset till att få dagens ungdomar att hålla sig borta från oralsex och för många sexuella partner byten. Men forskarna ser ju ut att ha mer kött på benen denna gången då de hävdar att det är oralsexet och inte snuset som ger en ökad muncancer risk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar