möte på dagis

Igår så hade vi ett möte på dagis angående Frejas tal bland annat. Vilket var tur att jag och gubben önskade att ha då det just nu var lite fel saker som den ansvarige konsentrerade sig på. dom hade mest suttit och tränat på ord som jag förstog det och ordförrådet är det inget fel på för Frejas del. Det är de olika ljuden som hon har problem med så vi föreslog lite fler ljud lekar istället.

Sedan tog vi även upp att vi önskade att alla barnen och fröknarna fick egna tecken så att Freja kan berätta om olika personer. De på dagis hade börjat så smått att öva på stödtecken så det är ngt som de oxå ska försöka använd mer utav.

Fick höra att dagis inte har ngn skyldighet igentligen att träna barn med talsvårigheter eller att lära ut tecken på avdelningen vilket låter lite konstigt eftersom det inte direkt finns ngt special dagis där de barnen placeras, i alla fall inte vad jag vet.

Men man kanske får rätt till en personlig asistent till henne om det visar sig att dagis tappar energin att lära sig tecken. För på ngt vis måste hon ju kunna kommunisera med både barn och fröknar. Kanske en tolk?

Ngn som läser min blogg som har barn med talsvårigheter som kan berätta hur det löste sig på deras dagis/skola?

1 kommentar:

  1. Kräv att få träffa specialpedagogen som är knuten till förskolan. Kräv ett åtgärdsprogram med kortsiktiga och långsiktiga mål. Har inte förskolepersonalen tid att träna Freja ska en logoped eller talpedagog regelbundet träna henne. Kräv en träff med rektor och specialpedagogen där ni kommer överens om vilka insatser personalen kan ställa upp på. En assistent är väl inte orimligt om det är så att Freja har svårt att kommunicera. En träff med en logoped på landstinget kan också vara aktuellt för att utesluta ev språkstörning. Hon kan dock vara lite för ung för det. Stå på dig!!!

    SvaraRadera