Umeå kommuns regler för hundbajs och hundar

Hundbajs ska plockas upp på vissa platser i Umeå kommun.

Den som har hand om en hund ska följa vissa regler inom Umeå kommun. När det gäller hundbajs eller så kallad "förorening från hund" så ska det plockas upp på badplatser, trottoarer, gång- och cykelvägar, i anlagda parker och på grönytor där regelbunden gräsklippning sker.

Hundar får inte vistas på begravningsplatser, lekplatser, gallerior och innetorg. OBS: att de inte får vistas på dessa områden varken som kopplade eller ej. Kopplade ska hundarna vara på all allmänplats såsom badplats, skidspår, skidbackar,

I förordningen om miljöfarligverksamhet och hälsoskydd (1998:899) sägs att husdjur och andra djur som hålls i fångenskap ska förvaras och skötas så att olägenhet för människor inte uppstår.

Så med andra ord så borde katter inte heller få vara ute katter på bostadsområden då de djuren har en förmåga att både kissa och bajsa i barnens sandlådor som är placerade på lekplatser. Snacka om att skapa olägenheter för både barnen och föräldrarna då våra barn äter sanden från sandlådorna där det varit fullt med äckligt kissande och bajsande katter.

Personligen tycker jag att alla dessa lösgående ute katter borde förbjudas i bostadsområden. Ska man ha en ute katt så kan man ju helt enkelt flytta ut på landet där det både är bättre för både katt och andra människor.

Informationsblad för lösgående katter inom Umeå kommun

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med.
    Igår såg jag en ägare som rastade sin hund ett par meter från vårat hus. Mitt i vägen sätter sig hunden & gör nummer 2. & hon plockar inte upp. Jag som står ute & röker påtalar detta för henne, men fick bara ett ilsket svar att hennes bajspåsar var slut...Men jisses, det går väl bra att ta en vanligt plastpåse, tyckte jag. men ojoj, så sur hon vart & bara drog.....

    SvaraRadera
  2. Håller med när det gäller katterna! Men jag tror det är samma regler för dem, man ska ha koll på sitt husdjur och ta upp efter dem vare sig det är hund, katt eller häst :)

    SvaraRadera