fått tillbaka sitt eksem

Tyr har sedan i måndags fått tillbaka sitt eksem. Inte bara lite heller utan kanske det dubbla och lite mer än vad han hade då han gick på mjölk och soja. Inte så mycket eksem om man jämför med vissa andra barn men för Tyr är det riktigt mycket.

Vad hände då i måndags?

Jo sommardagiset startade. Visst kan det vara svårt att hålla reda på alla barn och alla allergier så fel kan det nog lätt bli. Men idag då jag frågade på dagis vad han ätit så vart svaret att han har ätit helt mjölkfritt. Jag som även har tre andra barn som går på specialkost har vanan att dagis ska reagera lite mer tillmötesgående än vad denna tjej gjorde. Jag är van att de funderar, frågar övrig personal och mat tanten innan de ger ettt defenetivt 100 procentigt svar att nej det har varit helt mjölkfritt. Så lite smått irriterad blir man ju nu så här i efterhand. Sedan så påpekade jag för tjejen att det även är sojafritt för han och då sa hon oxå att jo då minsan det har varit 100 procentigt soja fritt för han oxå. Fast hon satt som och skruvade lite på sig då hon sa det, så vette tusan om hon ens hade koll på att det ska vara sojafritt.

Nä det blir helt klart att ta och diskutera med ngn annan ur personalen när vi hämtar hem barnen och luska lite mer i vad det kan vara. För är nu dagiset helt 100 procent säkra på att det varit helt mjölk och soja fri kost så reagerar han ju mot ngt annat, troligast ngt han äter eftersom  han fått sårig rumpa igen. Ngt som han i så fall får för första gången nu på just detta dagiset.

Behöver jag säga att det känns skönt att det bara är idag och 2 dagar till som han behöver vara där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar