När blir barnet för stort för snutten?

Tyr är precis som Linus i serien om Snobben. Går med sin snuttefilt i stort sett hela tiden. Tyr drar den efter sig i gräs, jord, vatten och vad det nu än kan vara som ligger efter backen. Snuttefilten är en filt eller ett föremål som tex, en nalle som används av spädbarnen och yngre barn för att ge dom trygghet.

Ungefär 70 procent av västvärldens barn har en snuttefilt så dom är inte direkt ensamma om fenomenet. Men när anses barnet för stort att använda snutten? Tyr som fyller tre år nu i höst använder den ju fortfarande väldigt flitigt och lär nog göra det ett bra tag till, om jag gissar rätt.

Som en del forskare säjer så bör man inte ta bort snutten från barnet. Då det är en stor trygghet för barnet. Jag tycker det låter rätt logiskt så vill man lära bort att ha snutten så är det nog bättre att låta barnet ha den enbart spå speciella ställen. Kanske bara i sängen eller soffan då man myser osv. Vissa barn har ju snutten tills de nästan är tonåringar och då är det ju bra att den enbart används på specefika ställen i hemmet.

När tycker ni att barnet blir för stort för snuttefilten?

1 kommentar:

  1. Jonah har haft sin snutte sen han var bebis och har den fortfarande.. Han vägrar sova utan den, och vill ha den när han är trött eller ledsen, eller om han bara vill mysa. Snutten är ingenting som jag har tänkt ta ifrån han, den får han ha så länge han vill och när han vill :)

    SvaraRadera