Skandinavien det nya nazist Tyskland?

Den misstänkte Anders Behring Breivik, 32, tillhör den högerextremistiska miljön på det norska Østlandet.
Denna 32 åriga man är den som polisen misstänker ha dödat minst 84 st ungdomar på den Norska ön Utöya och minst 7 personer i Oslo vid regeringsbyggnaderna. (källa: DN och 2)

Enligt Aftonbladet så ska personen ifråga ha skrivit på internet "”Jag stödjer nationalismen” och "På sin Facebook-sida uppger sig 32-åringen vara politiskt konservativ. De senaste åren har han varit aktiv på islamfientliga nätsidor och han har i olika inlägg sagt att han stödjer nationalismen, och har kritiserat det mångkulturella samhället.

Han har även vänt sig mot svenska medier, som han anser inte är tillräckligt kritiska mot islam."

Den 17 juli la han ut sitt första och hittills enda inlägg på Twitter, ett citat från den brittiske filosofen John Stuart Mill.


"– En människa med en tro är jämförbar med kraften hos 100 000 som bara har intressen, skrev han."

5 dagar senare dvs igår så sprängde han regeringshuset där minst 7 dog och sköt vilt runt sig på en ö mot ungdomar. Minst 84 dog. Man hittade även sprängämnen på ön som mannen inte hann använda.

Finland har i det senaste valet valt in nationalistiskt parti även så vi i sverige så valde vi så att ett nationalistiskt parti kommit in i riksdagen. Vart är vi i Skandinavien på väg?

Ska vi bli det nya nynazistiska Tyskland med en ny Hitler som förintar allt han inte gillar?

Usch jag gillar inte alls dit vi skandinavier är på väg att ta oss. Hur kan folk med våra historiska kunskaper göra detta?

Nä jag tycker nog att vi verkligen vid nästa val ska ta oss en riktig funderare om vad vi vill ha för samhälle här.

3 kommentarer:

  1. Precis, det dör 1000-tals i Somalia varje dag men för att döda ska bli en nyhet i Sverige så krävs det att vita skandinaver dör!

    SvaraRadera
  2. Otroligt tragiskt vad som har skett. Men din förutsägelse att Skandinavien (där Finland f.ö. inte ingår enligt de flesta definitioner) kan komma att bli en framtida modell av Nazityskland tar inte hänsyn till att ett stort antal länder i Europa har valt in partier med nationalistiska och främlingsfientliga åsikter. Och det har man gjort mycket länge, se exempelvis Italien (Lega Nord, http://sv.wikipedia.org/wiki/Lega_Nord), och Frankrike (Front National, http://sv.wikipedia.org/wiki/Front_National_(Frankrike)). Det är snarare en europeisk trend att välja in partier med nationalistiska åsikter, som de nordiska länderna på senare tid hakat på. Stödet här är dock mycket litet i jämförelse med i övriga Europa.

    SvaraRadera
  3. Jaha, och här generaliserar vi inte kraftigt över alla nationalister. Du är inget bättre än de "islamhatare" du pratar om. Ni är samma skrot och korn.

    SvaraRadera