Vattenmelon

Vattenmelonen är många gånger förälderns räddning under de varma sommardagarna. Då barnen inte har ngn större aptit efter varken mat eller dricka så brukar det alltid fungera med tärnad vattenmelon. Underbart svalkande och ger småttingarna vätska. Ta en burk med er ut på sommaräventyren med tärnad vattenmelon. Brukar vara en favorit hos oss.

Tyr ätandes vattenmelon

Vattenmelonen är inte bara en bra svalkande frukt för barnen och oss vuxna utan är en stor källa av flera vitaminer och antioxidanter.

"En av de största fördelarna med vattenmelon är antioxidanter det tillhandahåller. Antioxidanter förhindrar cellskador från oxidation av cellerna, samt att neutralisera och ta bort fria radikaler i kroppen. Vitamin A och C, båda kraftfulla antioxidanter, finns i vattenmelon. En enda portion vattenmelon har 24% av den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C och 10% av vitamin A. Dessa vitaminer bidrar till att minska risken för stroke och hjärtinfarkt, enkel astmasymtom, minska svullnad i samband med artrit, och minska risken för tjocktarmscancer.

Lykopen, en karotenoid som är vanliga i tomater och mango, är en annan antioxidant som finns i vattenmelon. Lykopen har visat sig vara användbart för att förebygga cancer som kolorektal-, bröst-och lungcancer. Listan på cancerformer som kan delvis förhindras genom lykopen ökar stadigt eftersom mer forskning görs. I kombination med grönt te kan vattenmelon hjälpa till att förebygga prostatacancer.

En annan av de många fördelarna med vattenmelon är att det är fullt med B-vitaminer, speciellt B6, B1, magnesium och kalium. Dessa näringsämnen är nödvändiga för kroppen att omvandla kalorier till energi. Vattenmelon kan också bidra till att förebygga synförlust på grund av makuladegeneration. Tre portioner frukt om dagen kan minska en persons risk faktor för detta tillstånd.

Vattenmelon har också mycket stora mängder Citrullin, en Animo syra som används av myndigheter att göra en annan Animo syra, arginin. Arginin bidrar till att avlägsna ammoniak från kroppen. Det används också av cellerna i venerna att tillverka salpetersyra, som slappnar venerna och sänker blodtrycket. Salpetersyra, en av de viktigaste ingredienserna i Viagra ®, är också användbart vid behandling av erektil dysfunktion. Argenine bidrar också till att förbättra insulinkänsligheten hos personer med typ II diabetes.

Vattenmelon är ett hälsosamt mellanmål som innehåller mycket näring och lite kalorier. En kopp vattenmelon har endast 48 kalorier, på grund av den otroligt höga andelen vatten som det innehåller. Detta vatten innehåll bidrar till att ge vattenmelon sin krispigt och unika konsistens. Fördelarna med vattenmelon göra denna läckra frukter ett utmärkt val för smoothies, hemmagjorda isglass, och äta färskt på skorpan. Även fröna är fulla av viktiga näringsämnen, och är fulla av protein och kostfiber. I vissa delar av världen, är vattenmelon frön även torkas och äts som snacks. Njut av vattenmelon och gör din hälsa en tjänst."

Källa: Här

3 kommentarer:

  1. Otroligt att det finns så mycket nyttigt i något som jag trodde mest innehöll vatten :P

    SvaraRadera
  2. Oj! och jag som fick höra att det mest bara var vatten och en massa socker i vattenmelon när jag hade cravings efter det under graviditeten...

    SvaraRadera