värma skridskor i ugn

Idag så har Alicia och jag värmt upp hennes skridskor så att dom ska kunna passa foten bättre. Ett måste med tanke på att konståkningslägret närmar sig mer och mer och skridskorna är nya och klämmer lite på sina ställen.

Äkta läderskor går att värma i ugn. Insidan av skon består av ett material som formar sig efter Din fot vid uppvärmning. För att få bästa passform direkt, skall Du göra på följande sätt:OBS skenan ska vara monterad. Lägg en handduk om skenan. Sätt in skridskona i kall ugn. Var noga med tiden. Sätt på ugnen och ställ temperaturen på 100 grader, OBS! Kolla så ugnen inte står på grillning eller snabbvärmning utan över och undervärmning.


Ställ skridskona på gallret mitt i ugnen tills 100 grader uppnåtts. Snöra på Dig kängorna, och dra åt ordentligt och låt dom ”svalna av” på foten. Sitt still i ca 20 min innan du försiktigt kan börja gå omkring i skridskon. Gå ej djupt ner i knä förrän efter ca 40 min. 


Alicia som blev sugen på godis efter de där 20 minuterna då man måste sitta still bestämde sig för att gå på affären med skridskorna på. "Äsch, tycker dom det är konstigt så får dom göra det" sa hon innan hon gick dit mitt i sommaren med skridskorna på fötterna.

När hon kom tillbaka efter ca 1 timme så sa hon att det var lite pinsamt för folk stirrade först på skridskorna sedan på ansiktet och sedan på skridskorna igen för att därefter stå och diskutera hennes val av skor.

min lilla tok stollaInga kommentarer:

Skicka en kommentar