Vi testar produkterna
Vi testar produkterna:

Nyans
Tobbes trix
Nyans

I Nyans får du prova din förmåga att snabbt se detaljer och hitta ord och ge uttryck för vad du ser. Ett familjespel från 7 år och uppåt.

Detta lagspel går alltså ut på att du ska försöka förklara för dina lagkamrater exakt vilken av de se bilderna det är du tänker på – genom ord, gester eller genom att rita. I Nyans sätts verkligen din förmåga att se detaljer på prov, och du får tänka snabbt för att hitta ord och uttryck för att förklara det du ser.


Våran åsikt: Ett riktigt roligt spel där barnen kan lära sig att använda språket bättre och lära sig att öva upp sin förmåga att se detaljer. Det är från 7 år vilket säkert stämmer ganska bra men för 4:åriga Tyr som är mer på en 6 årings ålder på just att se detaljer snabbt och tydligt blev detta en dunder succe. Freja 5 år hade betydligt svårare för att just kunna förstå hur hon ska förklara hur sakerna skiljer sig åt. 

Man kan väldigt lätt hitta på egna spel regler som anpassar sig efter på vilken nivå man ligger på eller för att kunna variera sitt spelande efter humöret. Vilket är ett stort plus för ett spel enligt mig. 

Det negativa var den plastiga klockan som jag själv tycker var lite för "plastig" (hur länge håller den?) samt de tunna pappers arken som lätt kommer gå sönder. Men ett frö har såtts hos mig om att man kanske även kan använda sig av spelet som grund för övriga kunskaps övningar som både Tyr och Freja kan behöva. Olika ljud övningar genom att byta ut bilderna som följde med till bilder som logopeden skickar oss för att träna deras språkliga problem eller varför inte ha bilder för att lära Tyr att kunna kategorisera saker och ting bättre vilket han i dags läget ligger långt efter mot vad han ska kunna. Detta spelet kan varieras helt enkelt på tusen olika sätt!

Tobbes TrixTobbes Trix med DVD. En ny låda från Kärnan med Tobbe Trollkarl. Lådan innehåller tillbehör och instruktioner för att göra 35 trick. Du får med en DVD, där du kan ta saker du har hemma och göra ännu fler trick. Från 6 år

Våran åsikt: Barn har under alla tider varit fascinerade av trolleri och magi. Precis som alla andras barn så älskar även mina detta. Detta är en bra trolleri låda med många olika trick som som gör att ditt barn själv får stå i centrum för den magi de så väl fascineras av. Jag gissar på att jag kommer få sitta timme efter timme, dag ut och dag in och se på trolleri uppvisningar här i vardagsrummet hädanefter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar