en massa små fiskar i havet


Barnen har haft dans och målnings kurs precis som vanligt under söndagarna. Idag så har dom samarbetat och målat ett hav och en massa små fiskar i havet. Jag blir så stolt på Freja och på Tyr. Tyr som i vanliga fall brukar ha en sådan prestations ångest att man aldrig kan sitta ner och måla bredvid honom. Eftersom han då får så sjuk ångest över att inte anse sig själv måla lika fint. Oftast resulterar det i otroligt jobbiga utbrott men nu så hade det gått jätte bra. Än om han är så otroligt trött efter kursen pga ansträngningarna att hålla ihop sina känslor och ångesten så tror jag det är bra för honom att få gå denna kurs och få lära sig hantera känslorna under hanterbara former. Men det märks tydligt att tröttheten blir stor av att hålla ihop under kursen för efter här hemma så kommer irritationen, låsningarna och ilskan betydligt oftare.

Tyr har ju även svårt när människor överraskar honom med närhet eller tar i honom för intimt. Idag så fick han en hård, lång och stor hej då kram av sin kompis Maria och även när han protesterade genom ord och försök att åla sig ur så släppte hon honom inte. Vilket så klart slutade med att han slog till henne. Synd med ett så tråkigt slut idag men samtidigt så förklarade jag för flickan att Tyr inte gillar att andra kramar eller tar på honom och att han då kan reagera kraftigt om inte andra respekterar det. Förhoppningsvis förstod hon det men idag var hennes tårar oturligt nog redan fallna.

Freja lär sig så otroligt fort att måla och den här kursen har verkligen utvecklat hennes kunskaper att måla. hon kan nu göra spindlar, blommor, fiskar och fjärilar. Vilket hon inte kunde tidigare.

2 kommentarer:

  1. Men va bra att Tyr först försökte säga ifrån och inte slog direkt!

    SvaraRadera