att ha räkna som en rutin

En ny badad liten Tyr som ligger i sängen redo för att nattas. 

Det är en massa saker som måste kännas rätt för honom innan han kan somna. Räknar ett par gånger. Vad vet jag inte riktigt. Sedan räknar han vidare och så måste man hämta rätt saker till honom. Vatten, smörgås, gosedjur, snutten, "så många leksaker, nej så många leksaker ska det vara". 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ja mamma det blir bra. Bädda ner honom och pussa godnatt.

Har man tur så är han lika trött som ikväll och då räcker det med det och så sover han så sött strax efter. Om inte så får man göra om samma nattnings rutiner ett par gånger till. Det är rätt gulligt att se hur han har utvecklats då det gäller siffror. Räkna har han alltid gjort långt före han kunde siffror och långt innan han fick dom i rätt ordning. För några månader sedan lät det 1, 2, 3, 5, 10, 24, 13.. osv. Ännu tidigare så var det: "den, den, den, den, den och den." och pekandes på ngt man inte förstod vitsen av att räkna. Men nu för tiden så kommer han ganska långt då han räknar sina saker.

Jag undrar ibland hur det är att ha räkna som en så pass viktig del i sitt liv? Hur går tankarna i min pojkes huvud? Varför måste det just  vara exakt den siffran? Ja många frågor har man kring det men egentligen är det inte så viktigt att få veta heller. Huvudsaken att min underbara son får tiden till att göra det han nu måste räkna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar