bad vid havet

Värmen är åter i Umeå. Helt sjukt vad äckligt varmt det är. Igår for vi till havet ett tag och försökte svalka av barnen.

var faktiskt första gången i år som vi var och badade ute men det beror helt enkelt på att det är svårt att göra det då Freja är så rädd som hon är för vatten.

Alle vadade ut och Tyr gick ut han med. Upp till midjan blev det i alla fall för hans del. Freja var bara ängslig och gick upp på en sten där hon satt. Lilla gumman har blivit så medveten om att faror kan lura på ställen där man är. Vilket har gett henne en väldig ångest för vissa situationer. Tex, då vi for hem från deras farfars stuga så såg vi en älg ute vid vägen som vi pekade ut för barnen. Freja blev super rädd och vill inte alls veta av att dom bor i skogen. Grät hela vägen hem och sa att vi aldrig mer får visa sådant för henne för hon blir för rädd.

Igår frågade hon flertalet gånger om det fanns hajar i vattnet, gäddor, om fiskarna har några tänder osv osv. Jag ljög för henne och sa att det enbart fanns små fiskar och inga tänder har dom. "Men mamma hur äter dom masken i så fall?" svarar jäntan.

"Genom att svälja hela masken på en gång" sa jag och svaret såg hon ut att vara nöjd med. Trots det så vägrade hon bada. Fast jag hade inte förväntat mig så mycket mer heller med tanke på att hon hatar att bada och att övertala henne att bada hemma i badkaret kan ibland ta ngn dags övertalning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar