en relativt bra dag idag

Hemma hos oss har det varit en relativt bra dag idag. Fått sålt två av våra barn cyklar som vi haft ute till salu och Tyr hat fått en av Alexanders gamla cyklar istället. Den har två trick pinnar så nu är Tyr ivrig och har tittat på en massa youtube klipp.

Föreslog till Tyr att han kan ju fråga sin morbror Daniel som har åkt en massa trick cykel om tips på lätta ny börjar övningar. Får se om han vågar fråga om det.

Sedan så har vi haft rätt mycket "tjafs" på gården om en betong gris som står uppe. Några grannar vill att den ska bort så man kan köra runt hela gården medan andra grannar vill ha den som skydd för de yngre barnen som leker här då det finns personer som kör för fort och vid fel anledningar. Nu idag så var bostadens trafiksäkerhets ansvarige förbi och märkte upp betong grisen ordentligt. Vi passade på att fråga hur reglerna är kring att ha sådana utställda på gårdar som ser ut så här och enligt honom så finns det lagar som gör att dom är skyldiga att ställa ut dom på ställen där människor kör olovligt. Säkerhet och skydd av enskild individ hänvisade han till och sa att betong grisen absolut inte får flyttas.

Kändes skönt att få det bekräftat av bostadsägarens huvudansvarige i just trafiksäkerhet på bostadsområden. Nu kanske flera år av tjafs kan få ett slut. Jag hoppas i alla fall på det för tjafs är inge skoj att ha inom ett bostadsområde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar