för understimulerade


När vi for iväg var både Tyr och Freja för understimulerade. Man skulle kunna jämföra det med när barnen blir övertrötta och helt enkelt inte kan slappna av och somna pga att de är överstimulerade. I vårat fall brukar det vara tvärtom att de (speciellt Freja) blir "över" understimulerade och helt enkelt inte klarar av att leka när de är för understimulerade. Allt blir bara destruktivt, bråk, för impuls styrt och bara kaos. 

Detta destruktiva kaoset på lekplatsen undvek vi idag genom att först "locka" Freja till att springa ut lite av all överskotts energin. "Om du springer 100 varv runt lekställningen så får du en överraskning ikväll". Inga problem alls var det att få henne till att springa. Såg faktiskt ut som om hon uppskattade springandet själv också. Hon hade inga problem till att leka efteråt heller. Sprang precis lika mycket som hon alltid gör annars också. Vi slapp dock den destruktiva leken som det alltid blir då vi kommer ut så pass sent som efter lunchen.

1 kommentar:

  1. Nej, vi vet inte riktigt varför. Vi hade varit på en 2 veckors semester så min sambos bror skulle vattna blommor, mata katterna och ge kameleonten mat. Men direkt när vi kom hem så märkte vi att han inte mådde bra, så vi gissar på att han blev misskött under dom veckorna... Tyvärr. Men vi har pratat om att köpa en ny någon gång, dom är ju så coola :)

    SvaraRadera