Gröna Lund VIP åkband

Igår var det Gröna Lund för hela slanten. Med tanke på Tyrs problematik och Frejas så gick vi direkt till service avdelningen. Vi hade nämligen fått reda på före besöket att Gröna Lund har en mycket bra service mot handikappade. 

Läkarintyg på att barnet har diagnos eller problematik som gör det svårt att hantera köer, trånga och långa stunder i stora folkmassor ger dig och ditt barn bra möjligheter att klara av dagen bättre.

Vi fick med hjälp av våra läkarintyg 2 st ledsagar åkband gratis som kallas för VIP åkband. Dom var inte bara gratis utan gav även oss rätten att gå före i kön.

Gröna Lund får en stor tumme upp för ett så pass bra handikapp anpassad service. Dock borde dom informera all deras personal om dolda handikapp med tanke på att vi mötte en ur deras personal som ifrågasatte barnens "speciella behov". Som hon så oproffsigt sa: "Dom ser då helt normala ut enligt mig" ngt klumpigt sagt och kändes mycket otrevligt.

Trots den kommentaren kan man inte undgå att erkänna att tack vare dessa VIP armband så gjorde Gröna Lund vår dag. Tyr skulle aldrig ha klarat av den dagen på långa vägar så bra som han nu gjorde, om han inte fått denna hjälp. Vi är otroligt tacksamma. Tack för en mycket lyckad dag och kväll.

10 kommentarer:

 1. Hej! Så bra att du skrev om detta. Jag har länkat till ditt blogginlägg från min blogg, Specialpedabloggen, så kanske någon fler får glädje av detta i sommar! Ha det gott!
  /Mvh Marianne

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Ska genast! Fixa sådant läkarintyg till sonen.. eller räcker det med psykologutlåtanden?! Har dock et läakrintyg liggandes som visar sonens handikapp. Men det är ett par år gammalt! Har funderingar på stockholm o grönan i sommar!

  SvaraRadera
 3. Härligt att besöket blev så lyckat! :-)

  Även på Liseberg, i Göteborg, fungerar det på samma sätt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vad är det för sorts intyg man behöver? Eller räcker det med läkarintyget man får till f-Kassan
  Mvh Jeanette

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra grönan skaffat en policy kring detta, jag var där för många år sedan och blev hindrad att följa med på aktiviteter som krävde min närvaro. Tröttnade och gick direkt på ledningen som tyckte ett års gratis inträde var bra kompensation ... Har inte besökt gröna Lund sen detta. Tycker dock du skulle påpeka för service/ ledning om personalens oacceptabla uttalande.

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra grönan skaffat en policy kring detta, jag var där för många år sedan och blev hindrad att följa med på aktiviteter som krävde min närvaro. Tröttnade och gick direkt på ledningen som tyckte ett års gratis inträde var bra kompensation ... Har inte besökt gröna Lund sen detta. Tycker dock du skulle påpeka för service/ ledning om personalens oacceptabla uttalande.

  SvaraRadera
 7. Tack för snabbt svar i min blogg!

  Såg att Liseberg kör med samma policy! superbra av dom!

  Får se om det blir grönan eller Liseberg. Har ju närmare till Göteborg. Men har både släkt o vänner i Stockholm.

  SvaraRadera
 8. Det är ju hur bra som helst ! Nöjesparker ska vara en trevlig plats där alla kan trivas och få ha kul :)

  SvaraRadera
 9. Vill bara påpeka all personal är inte likadan vi är även människor och försöker ge den bästa service vi kan och hoppas ni hade en super dag på gröna lund :)

  SvaraRadera
 10. hejsan,

  Kan tillägga att även Legoland i Danmark har denna service, fast där behövs inget intyg. Gjorde våra 2 dagar till helt magiska istället för ett allmänt ont-i-magen hos mig för hur det hela skulle sluta...

  Mamma till son med adhd bl a

  SvaraRadera