pedagogen var sjuk

Ordinarie pedagogen var sjuk idag på Tyrs dagis. Hon meddelade oss igår under söndagen redan så att vi skulle kunna förbereda Tyr om förändringen.

Att ringa på sin egen fritid är ngt som aldrig skulle ske på det gamla dagiset där inte ens alla fröknar ville ställa upp på att vara med på kort för att underlätta för Tyr. Jag är fortfarande i chock över hur otroligt stor skillnaden är på förskola och förskola. Får det verkligen vara så här otroligt orättvist från ställe till ställe? Hur barnens start i livet börjar hänger mycket på faktorer som är otroligt svåra för en förälder att förändra så när man väl tar ett beslut som visar sig vara så otroligt bra som bytet av dagis har varit för Tyr så kan man inget annat än bara bli totalt förvånad gång på gång.

Det gick hur bra som helst idag med lämningen trots att ordinarie fröken inte var där. Detta helt klart tack vare meddelandet som vi fick hem.

Ngt som är rätt fascinerande med Tyr är hur han uppmärksammar saker runt sig. Som tex, första skoldagen på dagis så la han märke till att det satt uppe en cykelförbudsskylt in till skolan. Sedan la han märke till en annan skylt bara en bit längre in på skolgården med en cykelpakeringsskylt. Hur kan det vara möjligt hur kan det vara tillåtet att parkera cyklarna där när man inte får cykla in på skolgården?

Ngt som han fastnar i tills man har frågat fröken hur det kommer sig och han får en förklaring som han förstår av personalen. Samma sak idag det första han lägger märke till är att på dörren in till deras avdelning så hänger fortfarande lappen kvar om att de är ute på gården och inte inne. "Men mamma dom är ju där inne det stämmer ju inte. Varför är det så?"

Det är så hinla gulligt men visar dock på att hans "mini polis" eller "rätt ska vara rätt" attityd blivit starkare. Den sidan hade han knappt före sommaren men nu har det utvecklat sig ganska fort.

1 kommentar:

  1. Härligt att ni nu är på ett ställe där pedagogerna arbetar för barnen! Det är otrolig skillnad på förskolor beror väl på ledning och de som arbetar såklart!

    Härligt att han fick en härlig dag!

    SvaraRadera