Dokument inifrån: Vem kan hjälpa mitt barn?

Programmet granskar hur bup arbetar och lyfter fram massor av brister i deras arbete. 
Jag måste säga att igenkännings faktorn är hög och att bup mottagningen här i Umeå fungerar exakt lika dåligt. Otroligt bra att detta problem lyfts upp. Det är totat sinnessjukt hur det får gå till. Vi är en familj med 3 barn som fått diagnos men det enda vi fått hjälp med är just familjestöds samtal. Absolut inget annat trots att vi efterfrågat det i över 4 år. Vi har enbart mötts av psykologer som har ifrågasatt vårat föräldraskap och som bestämde sig på första mötet vad problemet var. Detta måste ni bara se för det är precis så här som vi känner oss bemötta.
"Det är lätt att förstå familjens förtvivlan när 4-åringen säger att hon inte älskar sig själv. Eller när 12-åringen vill ta sitt liv. Men när föräldrarna sökte hjälp hos landstingets barn- och ungdomspsykiatri kände de sig bara utpekade som dåliga mammor och pappor.
Kan ses till 10 maj 2016"

1 kommentar:

  1. Det är så katastrofalt dåligt inom psykvården i hela Sverige, över huvudtaget. Men extra trist/hemskt/förjävligt att det funkar så himla dåligt när det gäller barn.
    Vi är supernöjda med den personal vi har kontakt med på BUP, dvs läkare, sjuksköterska och arbetsterapeut. Men det märks ändå tydligt att organisationen inte funkar som den borde.
    Det är sällan det är fel på personalen. Felet sitter i det där huset bakom sjukhuset vid den stora grusparkeringen. Gubbarna och kärringarna där inne som har noll koll på sjukvård, men ändå ska sitta där och styra och förstöra den fina sjukvården som vi skulle kunna ha...

    SvaraRadera