En kryssning med Tallink Silja Lines färja Silja Serenade i mumin hytt

Vi har hunnit vara på en underbar minisemester till Helsingfors. Vi åkte på en 40 timmars kryssning i en av de nyrenoverade hytterna som har Mumin tema på fartyget Silja Serenade. Helt underbar hytt med både egen toalett och dusch. Till barnens stora glädje så var det även tv och wifi.

Hytten låg på våning 11 och fönstret vette mot promenaddäck. Underbar utsikt att få titta ner på all belysning, affärer och människorna. Eftersom fönstret hade en stor härlig fönsterbräda så kunde man även bädda ner sig där med täcket och kudden. En lyxig liten koja blev det om man drog för gardinerna. Vädigt bra för barn som har behov att avskärma sig ett tag.

Belysning i form av en julgran på promenaddäck. 

Här ser ni promenaddäck och det på sidorna är fönster från hytterna.


Båten har även ett lekland som heter Siljaland som faktiskt var helt underbart. Stora ytor med bollhav, lego hörna, ps4 rum, rit hörna, film hörna och en glass bar.

Freja ritar och skriver en önskelista till jultomten

på väggarna hängde det runda konstverk som barnen gärna använde för att koppla bort leken ett tag och för att återhämta energin.

mysigt värre..

Underbart stort bollhav. Barnen blev jätte svettiga och fick utlopp för all deras energi.

Sälen Harry mötte man lite överallt. Underbart snäll och go var han.

Till och med inne på taxfree affären sprang vi på honom. Alltid lika sugen på kramar var han.

Mumin och lilla My såg man inte lika ofta men då blev det ju lite extra spännande då dom väl kom.

Att vara ute på däck var otroligt rolig för barnen. Med blåsten i håret tjoades och skrattades det för fullt.

Första dagen åt vi på restaurang där det fanns väldigt goda efterrätter enligt barnen.

lånad bild från serena
på denna kryssning så fick man en dag i Helsingfors och eftersom vi hade bilen med oss ombord så körde vi till äventyrsbadet Serena. På vintern har dom bara öppet inomhusavdelningen men den var otroligt stor och räckte till hur bra som helst. Lite folk var det så barnen trivdes super bra. Enligt Freja "hennes roligaste dag nånsin"

Vi lämnade ett vackert Helsingfors som lystes upp av massor av lampor med ett minne av en underbar dag. Resan hem med färjan blev lika bra den och vi njöt av världens bästa middagsbuffé. Jag har aldrig varit på en sådan bra buffé ngn gång i mitt liv tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar