sponsrad video - IKEAS nya kollektion Svärtan

Här i Umeå har vi de senaste dagarna haft underbara höstdagar med strålande sol och färgsprakande natur. Tranor och andra fåglar har fyllt himlen när dom har tagit sin flykt till andra länder där värmen stannar.

Samtidigt så startar snart IKEAS nya kollektion som är en väldigt intressant kollektion som med sin  inspiration av Indien skapar mönster och former på ett mycket inspirerande vis. Som kontrast till både de Svenska höst färgerna och de Indiska färgstarka omgivning som landet förknippas med så heter kollektionen Svärtan. Precis som dess bokstavliga betydelse, svarthet, så är det en kollektion som består helt utan färger - allt går i svart, vitt och olika nyanser av grått.

Kollektionen har skapats genom ett samarbete mellan IKEA och den svenske textildesignern Martin Bergström samt 25 st modestudenter i Indien. Det som jag tycker gör just denna kollektion så intressant är hur Martin Bergström lyckas fånga de enkla vardagliga formerna i Indien och skapa det till något som känns så modernt och vackert men samtidigt klarar av att hålla det i sin enkelhet.

Av de 2000 olika teckningarna som dom gjorde valdes 15 ut till mönster i den nya kollektionen, som innefattar bord, skålar, vaser, anteckningsblock samt olika sorters textilier och tryck. 
Passa på och se kollektionen i filmen nedan och samtidigt får ni höra hur han berättar hur kollektionen kom till. Den 9 september kommer kollektionen lanseras i alla Ikea-varuhus och på webben och kommer bara finnas under en begränsad tid så är man sugen på någon speciell produkt i den här kollektionen är det bäst att man är snabbt iväg och köper.

sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar